perjantai 19. joulukuuta 2008

Runnon Taiva Halle Berryn Veljell' Jätän Sherryn

Minulla on uhkarohkea sukulainen, joka rakensi talonsa katolle.
Hän ei ole toki lintu, vaan hän teki ' tällä lailla näin': Hän kuljetti parin vuoden ajan seitsemännen kerroksen kotiinsa kerrostalon katolle, lähinnä yöaikaan, rautaputkea, kakkosnelosta ja tunteettoman määrän kaikkea äsvellystälmää ja tietysti -sälää plus vitkutinta. Rakentamiseen hän käytti voimakasta ja hiljaista porakonetta ja ruuveja ja pultteja. Ei siis öisin naulapyssyä eikä keskellä päivää kenttäsahaa! Ei, hän pusasi taivaita kyräilevää kartanoaan henkilökohtaisen maailmansa huipulle kuin riutunut tuulihaukka kiristelee karvalakinnukkaa poikastensa turvaringintilkkeeksi; tuuli vei huudot ja taivas imaisi touhun. Kukaan ei kuullut eikä nähnyt mitään kahteen ja puoleen vuoteen.
Hän on asuntoyhtiön päätalonmies, ja kaikki kalendaariset viranomaiskäynnit hoituvat Kesoil-kahvituksilla ja kun suhteet palotarkastajaankin ovat hammasharjan lainausluokkaa, niin yksityisyys oli taattu.
Kerrostalo sijaitsee alueen korkeimmalla paikalla mutta kuitenkin kaikelta tarkastelulta kuolleessa kulmassa. Suunnitteluvaiheessa tietenkin kokeiltiin näkyisikö katolta kaksikerroksinen maja; Tanu-Ainu nosti katolla A-tikkaiden huipulla seisten suorille käsilleen kuuden neliömetrin palan alumiinia ikäänkuin kattoa symboloimaan, ja kaveri katsoi kaikista eri kulmista mistä katolle saattaa nähdä: Karaokebaarin takaovelta, Kusi- nimiseltä kalliolta joka sai nimensä siitä kun Pasi- niminen koira pissatessaan sille kuoli, ja kentänhoitajan kopin katolta. Mistään ei lätkättävää ja kimaltavaa pellinpalaa näkynyt! Tanu-Ainu tosin kokeen jälkeen totesi että perustukset saavat olla aiottuakin raskaammat. Hän oli todennut ' kuolleen kulman ' tuulenpyörteet valtaisiksi ja vähältä piti että X:n kaupunginosan taivailta ei ollut tullut alas paikallinen lähiöpeltivarjospede.
Mutta kuka nyt ei talonsa katolle taloansa rakentaisi. T-A:n kunnianhimo ei ole näin kuivaotsaista tai pelkkää. Hän on valmistumisen jälkeen kantanut katolleen 20 muovikassillista nippusiteitä. Sen verran voin vihjepuolella vuotaa että paikkakunnan Biltemasta on nippusiteet olleet viime kesän aikana 7 kertaa loppu.
Nippusiteet hän aikoo kaikki sitoa kannattaviin rakenteihin, ja kun tämä on tehty, hän aikoo irrottaa kaikki pultit ja ruuvit.
' Haluan kokea kun koti kovalla tuulella keinahtaa kuin tonttulakki', T-A selittää.
Nyt vaan kattoja katsomaan, kaikki köyhät.