sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Nursing a Beer

Olen kovemman luokan liikuntafriikki, mutta aina silloin tällöin delirium pre-tremens valtaa minut ja silloin krapulan hoito on keskeisimmällä sijalla elämässäni, vaikka minulla on 19 lasta, 2 vaimoa, 59 harmaakarhunpentua ja 74 rakastajatarta pitkin Savoa.
Silloin yleensä, kuten ensimmäisen kerran tänään, tepsuttelen luminarskeessa autolleni, johon olen jättänyt 2 päivää sitten ostamani ' laiva-Koffit'.
Huomatkaa että auton ovikin on jäässä, ja saan siinä protestanttiralleja vihelleltyäni sen auki 1/2 tunnin päästä.
Tulen kotiin, kello on puoli yksi yöllä ja kaikki vaimoni ja lapseni ja koi-kalani nukkuvat.
Tajuan siinä jäätyneitä ( kaaduin roskikseen ja kastelin käteni johonkin vitun soodaan) käsiäni kuumassa rasvassa sulatellessani että birrat ovat varmaan jäässä ja tämä herättää naurattavan, mutta karmean aatoksen:
Miten helvetissä saan kaiken alkoholin irti kaikesta siitä nesteestä?
Ainoastaan viaton lapsi tai raivotautinen cockerspaniel juo alkoholitonta kaljaa.
Poikani on lahjakas kemian opiskelija ja hän viettää pitkään aamuyöhön aikaansa juttelemalla molekyyleistä kaveriensa kanssa. Joten menen selostamaan hänelle tilannetta ja hän nauraa niin paljon että putoaa tuolilta, varovaisesti lyömättä leukaansa uuteen läppäriinsä.
Läppää läppäriin?
Lattialta, nurkasta pölypallojen keskeltä alkaa selitys siitä miten esitykseni cervezojen sulattamisesta mikrossa johtaisi sirpalehaavoihin alapäässä, ja ajatukseni niiden ( pissejen) upottamisesta kuumaan veteen myös saa dramaattisia kuvauksia siitä miten vaahdon purkautuessa kaikki alkoholi ja hiilihappo ( what else is there worth living for??!) sekoittuisivat ympäröivään allasveteen, ja joutuisin juomaan tuota kusta yhtä harkitusti ja hitaasti kuin kana Pohjanlahtea.

Kuuntelin varoituksia kaikista optioista vakavin otsin mutta heti kun suljin oven hänen huoneestaan, kädessäni oli jo 4 ööliä jotka vein suoraan kuumaan veteen keittiöön.
Seuraus: Kaljat sulivat 4 minuutissa ja onneni on luettavissa.
Opetus.: Uskokaa helvetissä nuoria kemianopiskelijoita. Heissä on raittius.